PORTFOLIO / KUNG FURY VHS

Kung Fury är en Svenskproducerad kortfilm på Engelska i regi av David Sandberg. För att samla in pengar till projektet så startades en Kickstarter-kampanj där folk kunde hjälpa till att finansiera filmen. För att ge en bild av vad David ville göra så tillverkade man en kort trailer med inspiration från 80-talets polisfilmer och hit:en var ett faktum. Kort där efter blev trailern viral och projekt samlade snabbt in alla pengar som behövdes och nådde långt över det mål man satt upp. När jag såg trailern så tänkte jag direkt att detta var den perfekta filmen att ta den nya retro-VHS trenden till Sverige. Jag tillverkade då en fejkad VHS-utgåva för filmen, baserad på en klassisk design som Warner Brothers använd i USA på 80-talet, och skickade den till regisören med posten. Han tyckte så mycket om den att han helt oväntat frågade om jag ville vara med och designa den riktiga VHS-utgåvan. Självklart sa jag ja och några månader senare började jag tillsammans med det Amerikanske bolaget Nightforce Video att jobba med omslagsgrafiken till den första officiella utgåvan av filmen världen över. Det hela resulterade i en mycket begränsad VHS-utgåva på 175 exemplar som inkluderar följande:

– 1x VHS med fodral
– Ett dubbelsidigt instick där Nightforce har designat det ena omslaget och jag har designat den andra.
– En miniatyrposter med originalgrafik av mig.

Som en bonus för de som beställde VHS-utgåvan som en del av Kickstarter-kampanjen så tillverkades även en väldigt unik ytterbox i kartong (att sätta utanpå det vanliga VHS-fodralet) som även den har designats av mig. Denna box tillverkades enbart baserat på antal beställningar och finns därför bara i 26 exemplar (och går alltså inte att köpa i butik). Den vanliga VHS-utgåvan finns att beställa i Nightforce webshop så långt lagret räcker.

clam_layout_city_final kungfuryposter_countach